Викарен Епископ Јаков Стобиски-Ние единствено се плашиме да останеме во темнината на овој свет, сами, без Него, а Тој ни се дава единствено во Црквата на Светата Литургија.

Нема Богопознание, драги мои, надвор од Црквата и од нејзината Света Литургија. Не смееме да се залажуваме дека независно од

Read more

Драган Јованов од денес член на Македонското Научно Друштво од Битола

Во Македонија се формирани голем број научни друштва и здруженија кои ја афирмираат не само научната, културната и уметничката мисла,

Read more

Митрополит Струмички Наум-Умно-срдечната молитва – критериум на вистинско богословие

Теологија без умно-срдечна молитва е повеќе технологија, т.е. умешност, односно техника на составување и вообликување на мислата и на зборот,

Read more