Настап на Александра Јанева и пријателите на Струмица Опен Фестивал 2023

Нашата Струмиќанка Александра Јанева имаше настап на овогодинешниот Струмица Опен Фестивал 2023, заедно со своите пријатели: Настапот беше во Петок

Read more

Завршен Концерт на Летната Школа за Гитара

На 10-ти Август 2023-та се одржа Завршниот Концерт на Летната Школа за Гитара како дел од Струмица Опен Фестивалот 2023,

Read more

Фестивал на Класична Музика Струмица 2023

Во Струмица од 1-ви до 9-ти Јуни се одржа традиционалниот Фестивал на Класична Музика “Classic International Festival Strumica 2023” организиран

Read more

Објавена книгата „Потенцијалите на жанрот крими-драма преку сценариото за игран филм Се викам Слобода“ од Стефан Марковски

Во издание на ЈОУ градска библиотека „Гоце Делчев“ од Гевгелија деновиве излезе од печат теориското дело „Потенцијалите на жанрот крими-драма

Read more

14-то издание на интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“

Овогодишното 14-то издание на интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“ ќе се одржи од 26 до 29 јули, во Амфитеатарот во Струмица,

Read more