Настап на Александра Јанева и пријателите на Струмица Опен Фестивал 2023

Нашата Струмиќанка Александра Јанева имаше настап на овогодинешниот Струмица Опен Фестивал 2023, заедно со своите пријатели: Настапот беше во Петок

Read more

Завршен Концерт на Летната Школа за Гитара

На 10-ти Август 2023-та се одржа Завршниот Концерт на Летната Школа за Гитара како дел од Струмица Опен Фестивалот 2023,

Read more

Успешен настап на нашите најмлади шахисти од Струмица на Државното Првентво во Шах во Струга

Струмичките шахисти се натпреваруваа на Државното првенство во шах, што се одржува во Струга 2023 година. Од Струмица се присутни

Read more

Денеска ја одбележавме 78 – годишнината од смртта на првоборецот Герас Цунев.

Во знак на почит кон неговиот живот и дело, со претставници на Советот на општина Струмица, Општинскиот одбор на Сојузот

Read more