Фестивал на Класична Музика Струмица 2023

Во Струмица од 1-ви до 9-ти Јуни се одржа традиционалниот Фестивал на Класична Музика “Classic International Festival Strumica 2023” организиран

Read more

Денеска ја одбележавме 78 – годишнината од смртта на првоборецот Герас Цунев.

Во знак на почит кон неговиот живот и дело, со претставници на Советот на општина Струмица, Општинскиот одбор на Сојузот

Read more

Здрава котлина порача – Рудник нема да дозволиме на Огражден

Со моторизиран протест,денеска активистите од Здрава котлина го изразија своето незадоволство од одлуката на Управен суд кој повторно го врати

Read more

Министерот Филипче и Премиерот Спасовски во обиколка на новото крило на ЈЗУ Општа Болница

Струмица добива нов болнички објект. По 33 години новото крило со површина од 6.000 м2 во Општата болница го завршивме.

Read more

Се оплеменува просторот покрај манастирот во Водоча

Манастирската црква ,,Свети Леонтиј” во Водоча е еден од најзначајните културно-историски споменици на територијата на општина Струмица. Таа освен што

Read more

Од денеска целосно престанува да важи Одлуката за забрана и посебниот режим на движење на граѓаните на територијата на целата држава

Граѓаните мора во целост да ги почитуваат мерките и препораките на Министерството за здравство за заштита од овој вирус, покрај

Read more