Започнаа аудициите за 5от Ј0-ЈО Фестивал

Право на учество имаат сите дечиња на возраст од 5 до 12 години од основните училиштата од Општина Струмица.
Аудициите се одржуваат во Основното музичко у0чилиште „Боро Џони” во Струмица на 27 и 28ми Март 2018 година во 18:30 часот.
Според организаторите, дечињата учесници на аудициите својот талент за пеење ќе го претстават пред жири комисијата составена од реномирани музичари. Најдобрите, најталентираните ќе влезат во финале, а победникот ќе добие гратис песничка.
-Од година во година интересот е се поголем. И оваа година се надеваме дека ќе откриеме нови музички таленти и ќе создадеме нови ѕвездички на струмичката естрада, вели Мери Јанчева, претседателката на здружението.
Фестивалот годинава ќе се одржи на 05 Јуни во големата сала во Центарот за Култура „Антон Панов“, Струмица.

Напишете коментар