ИЗВЕСТУВАЊЕ: Од денес почнува делењето на корпи за отпад во градот

Во програмата на еко кампањата Еко Фронт во организација на Општина Струмица и ЈПКД Комуналец беа набавени 8500 стандардизирани корпи

Read more

Поставени табли во Струмица „ЗАБРАНЕТО е фрлање комунален отпад“ – Еко Фронт

Во склоп на акцијата „Еко Фронт“ во организација на Општина Струмица и ЈПКД „Комуналец“, со која беше опфатено генерално чистење

Read more

ЈАВЕН ПОВИК за основање и започнување со работа на “Шелтер центар за згрижување и заштита на жртви на семејно насилство во општина Струмица”

ЈАВЕН ПОВИК за основање и започнување со работа на установа за социјална заштита “Шелтер центар за згрижување и заштита на

Read more

Комуналната инспекција со вонредни контроли при палење на отпад на јавни површини

Комуналната инспекција врши вонредни контроли на фрлање и палење отпад на јавни површини Во периодот од 19.03.2019 до 08.04.2019 година

Read more

„Стариот кружен тек“ и “Паркот на бежанците“ се подготвуваат за хортикултурно сеење

Одделението за одржување и управување со јавно зеленило“ при ЈПКД „Комуналец“ изминатиов период активно работи на припрема на зелените јавни

Read more

С.О.У. „Јане Сандански“ со активности за уредување на дворот во училиштето

Наставниот кадар и учениците во С.О.У. „Јане Сандански“ во следниот период ќе започнат активности за хортикултурно уредување и поставување нова

Read more