Денеска ја одбележавме 78 – годишнината од смртта на првоборецот Герас Цунев.

Во знак на почит кон неговиот живот и дело, со претставници на Советот на општина Струмица, Општинскиот одбор на Сојузот

Read more

Викарен Епископ Јаков Стобиски-Ние единствено се плашиме да останеме во темнината на овој свет, сами, без Него, а Тој ни се дава единствено во Црквата на Светата Литургија.

Нема Богопознание, драги мои, надвор од Црквата и од нејзината Света Литургија. Не смееме да се залажуваме дека независно од

Read more

Драган Јованов од денес член на Македонското Научно Друштво од Битола

Во Македонија се формирани голем број научни друштва и здруженија кои ја афирмираат не само научната, културната и уметничката мисла,

Read more