Претставници од Детската Фондација Песталоци од Швајцарија во посета на ООУ „Маршал Тито“ од Муртино

Во рамките на проектот „Јакнење на меѓуетничката соработка во општините“, финансиран од Детската Фондација Песталоци од Швајцарија, во подрачното основно

Read more

Учениците од ООУ „Никола Вапцаров“ постигнаа одлични резултати на ноќните крос трки

По повод празникот 11 Октомври, на ден 12 Октомври(петок) се одржаа традиционално ноќните крос трки. Од ООУ„Никола Вапцаров“ Струмица учество

Read more

Драган Јованов – Македонска современа фитомедицинска терапија при третман на Прадер Вили Синдром (PWS)

Прадер-Висли синдром е ретко генетско пореметување на 15 хромозом, проследено со психички и физички абнормалности, како и бихејвиорални проблеми. Доста

Read more

Ученици од средното училиште „Димитар Влахов“ престојуваа на практична работа во Сандански

Група ученици од СОУУД „Димитар Влахов“ – Струмица, заедно со своите професори престојуваа на повеќедневна практична работа во Сандански, Република

Read more

Десет пожарникари од Струмица учествуваат на вежба во Србија под покровителство на НАТО

Десет пожарникари од Територијалната професионална противпожарна едница на Струмица учествуваат на меѓународна вежбовна активност за спасување од урнатини и поплави

Read more

Здружението Хармонија Акорд, реализираше два проекти во ЦИПЛ Порака и во заводот Бања Банско

Здружението за музика, уметност и култура Хармонија Акорд, Струмица на ден 27.09.2018 година , заедно со нивните ученици кои се

Read more

Започна изградбата на Стационар за бездомни животни во општина Струмица

Општина Струмица го решава проблемот со кучињата скитници. На локација до Пречистителната станица, денеска, започна изградбата на Стационар за бездомни

Read more