Домот за млади ги додели наградите за најуспешните творби

Денеска беа  доделени наградите за најуспешните литературни и ликовни творби на темата  „Мајки од цел свет подадете раце, исплетете пајажина за спокој на сите деца„. распишан од страна на Домот за деца и младинци Благој Јанков Мучето.

Според Светлана Мазгалоска Вучетич од Домот за млади и деца, оваа е традиционала манифестација во чест и посветена за празникот на жената 8 март.

Конкурсот се реализира во соработка со основните училишта од Струмица и струмичкиот регион, Босилово, Василево и Ново Село.

 

Напишете коментар