Струмица домаќин на тридневниот медитерански шампионат во спортска ориентација

Денеска и следните два дена општина Струмица ќе биде домаќин на медитеранскиот шампионат за спортска ориентација .

Овој настан се одржува во Бугарија, Грција и Струмица.

Учествуваат претставници од Бугарија, Грција, Македонија, Норвешка, Исланд, Германија,Казахстан и др.

На денешниот почеток на тридневниото натпреварување, во името на општината им посака добредојде и ги поздрави претседателот на советот на општина Струмица господинот Јосиф Христов.

 

Напишете коментар