Драган Јованов – Mакедонска современа фитомедицинска терапија при третман на Дерматитис

Симптоми при дерматитис – Сува, црвеникава кожа со чешање, укажува на некој облик на дерматитис, или воспаление на кожата, која

Read more

Драган Јованов-Собраниe на Р. М – Јавна расправа ,,Енормно загадување на амбиенталниот воздух во Р. М

Собраниe на Р. М – Јавна расправа ,,Енормно загадување на амбиенталниот воздух во Р. М (Вторник 27.11.2018 год) Драган Јованов

Read more

Промоција на Македонска традиционална медицина“ од Драган Јованов на 15 декември во Струмица

Книгата „Македонска традиционална медицина“ од Dragan Jovanov ќе биде промовирана на 15 декември (сабота) во 12 часот во Центарот за

Read more

Драган Јованов – Македонски современи фитотерапевтски методи при третман на меките ткива и усната празнина во стоматологијата

Потреба да се сочува оралното здравје Основен услов за добро планирање и организација на здраствените па и стоматолошките служби на

Read more

Драган Јованов – Македонска современа фитомедицинска терапија при појава на остеопороза

Кои се симптимите при остеопороза – Остеопорозата вообичаено не покажува никакви симптоми се додека не дојде до прекршување – Болки

Read more

Драган Јованов, Mоника Јованова- Македонска современа фитомедицинска терапија при стрес, анксиозност и депересија

Симптоми кај депресија Кај тешка депресија, можеби ќе почувствувате четири или повеќе од следните симптоми: – Долготрајна тага, песимизам –

Read more

Драган Јованов – Македонската современа фитомедицина во комбинација со дополнителни начини на лекување во борба против канцерогени заболувања

Во почетните фази ракот обично нема симптоми, но малигниот тумор на крајот станува доволно голем за да може да се

Read more

Драган Јованов – Македонска современа фитомедицинска терапија при третман на Прадер Вили Синдром (PWS)

Прадер-Висли синдром е ретко генетско пореметување на 15 хромозом, проследено со психички и физички абнормалности, како и бихејвиорални проблеми. Доста

Read more