Потпишан договор за чистење на коритото на Стара река

Во присуство на градоначалникот на општина Ново Село г-дин Блажо Велков, градоначалникот на општина Босилово г-дин Љупчо Колев, раководител на Центарот за развој на Југоисточниот плански регион г-ѓа Жулиета Ѓуркова, претставник на УНДП, претставник на Водостопанство на Република Македонија, како и во присуство на фирмите изведувачи и надзорите се потпиша договор за чистење и уредување на Моноспитски канал и дел од сливот на реката Стара река. На територијата на општина Ново Село со овој проект обезбеден преку УНДП ќе се уредува коритото на реката во атарите на селата Сушица и Зубово.

11201943_1492248834412536_298950836386257059_n 12249765_1492248821079204_7264532236382599298_n 12301488_1492248824412537_1774633038873422306_n 12313835_1492248927745860_1190054493200015957_n