Крводарителска Акција во о.Василево

Црвениот крст на Македонија и Заводот за трансфузициона медицина, Струмица, во соработка со локалната самоуправа Василево организираше доброволна крводарителска акција. Акцијата  се одржи во просториите на Домот на културата во Василево

Според организаторите, општина Василево секогаш е отворена за соработка за вакви хумани крводарителски акции, и денеска граѓаните на општина Василево уште еднаш ја покажа својата хуманост дарувајќи крв, се со цел да им се помогне на оние луѓе на кои им е потребна ваквата помош.

Напишете коментар