Bugatti Chiron руши рекорди со својата брзина

Bugatti пред почетокот на саемот на автомобили во Женева го претстави наследникот на некогашниот најзбрз автомобил на светот Bugatti  Veyrona.

Bugatti  Chiron доаѓа  со 8 литрен W16 Quad Turbo  мотор од 1500 коњски сили, достигнува брзина до 100 км на час за помалку од 2,5 секунди, 200 км до 6,5 секунди инаку максималната брзина е до 400 км на час.

Произведени  се само 500 модели и тоа по цена од 2,4 милиони евра