Вечерва Кошаркарски Хепениг во Организација на Академијата „Струмица“

Вечерва со почеток од 19:00ч на плоштадот „Гоце Делчев“ во Струмица, баскет академијата „Струмица“ организира кошаркарски хепенинг чија цел е преку забава, игра и изучување на кошаркарските вештини да се промовира кошарката, а воедно и настанот да се искористи да се тестираат и запишат идни кошаркари и тоа родени во 2003тата година и помлади.
Покрај тоа, ќе се одржи и демонстративна тренинг на Баскет Академијата, а ќе се одржи и all-star натпревар за сите учесници на настанот. Во склоп на хепенингот, нема да биде заборавен ниту забавниот дел.
bas6

Напишете коментар