Трибина за Подобар Статус на Децата со Посебни Потреби

Синоќа во просториите на домот на АРМ, по вторпат се одржа трибина за подобар статус на децата со посебни потреби и полесен живот на нивните родители.

Трибината беше во организација на Ресурсниот центар кој е инициран, формиран и воден од родители на деца со посебни потреби.

Овие трибини се од голема значење за запознавање со проблематиките што ги имаат самите деца со посебни потреби, како и нивните родители да можат полесно да ги  решаваат  овие проблеми.

Напишете коментар