Пушачите на мака -цигарите поскапуваат, еве ги новите цени

 Пушачите на големи маки, цигарите од денеска повторно  поскапуваат цигарите за 3 до 5 денари по кутија. За почеток само дел од цигарите ќе бидат поскапени, меѓу кои и се популарните „Бренд“, како и „Европа“, „Сан“ и „Марлборо“.

Дополнително, од 1 јули годинава се зголемува и акцизата за цигарите што ќе повлече ново поскапување од 3 денари по кутија.

Напишете коментар