Одбележан патронатот на ООУ „Борис Трајковски“ – Моноспитово

Основното општинско училиште “Борис Трајковски“- Моноспитово, го одбележа четвртиот патронен празник на своето училиште, денот кога поранешниот претседател на Република Македонија роден во оваа населено место, е инаугуриран за претседател на Република Македонија.
На овој патрон празник учество земаа повеќе ученици од различни одделенија со свои уметнички и музички точки.

Напишете коментар