Lübeck- Град во Германија кој Мора да го Посетите

Lübeck е град во Германија кој е под заштита на УНЕСКО и преставува еден од најубавите историси градови во државата. Овој град е позната и по својата Brick Gothic архитектура кој го прави уште по специфичен и интересен за туристите.

Поголем дел од архитектурата во стариот дел од градот датира од 14 и 15 век.

Напишете коментар