Како Изгледа Внатрешноста на Дворецот Версај

Версајскиот дворецChâteau de Versailles) е кралски дворец кој се наоѓа во непосредна близина на градот Версај во Франција. Почнувајќи од 1682год. кога кралот Луј XIV се преселил таму од Париз, па сè додека кралското семејство не било приморано да се врати во Париз во 1789, Версајскиот двор бил центарот на моќта.

Како изгледа внатрешноста на дворецот погледнете ја галеријата.

Напишете коментар