Црвен Крст-Струмица по 4 пат се вклучува во ПХВ Проектите

Денеска во просториите на Црвен Крст -Струмица се одржа првата работилница за ПХВ Проектите.
Како десиминатор, оваа прва почетна работилница ја водеше Ѓургица Илиева.


Овие проекти се одржуваат во сите 34 центри на Црвениот Крст ширум државата, на денешната младите ќе ја изучуваат историјата на Црвениот Крст, подоцна во Февруари месец ќе дојдат обучувачи од Скопје каде ќе ги обучуваат младите за овие проекти.
Според Илиева, овие проекти се од големо значење за Црвен Крст, бидејќи преку овие проекти се обучуваат идните младинци волонтери кои единствена цел им е да помагаат на ранливата група на ѓрагани.

автор-Даниел Ѓоргиев

Напишете коментар