„Паркиралишта – Струмица“ започна со градежните активностите за поставување на ново улично осветлување на улицата „Младинска“

По новото модерно осветлување во големиот градски парк, Јавното претпријатие „Паркиралишта – Струмица“ започна со градежните активностите за поставување на

Read more

Нова меѓукатна конструкција во основното училиште „Маршал Тито“ од Струмица

Во основното општинско училиште „Маршал Тито“ од Струмица заврши поставувањето на меѓукатна конструкција на спратот на училишната зграда. Овој зафат

Read more

Денес, 12.02.2019 г. – се празнува: † Св. Три Светители;Василиј Вeлики, Григoриј Бoгoслoв и Јoван Златoуст

1. Три Eрарси. Свeтитeлитe: Василиј Вeлики, Григoриј Бoгoслoв и Јoван Златoуст имаат сeкoј пoсeбнo свoј дeн на празнувањe вo мeсeц

Read more

Меморандум за соработка меѓу Општина Струмица и Просветно дело АД Скопје

Градоначалникот Коста Јаневски и генералниот директор м-р Павле Петров, потпишаа Меморандум за соработка меѓу Општина Струмица и Просветно дело АД

Read more

Општина Струмица обезбеди училишна униформа (маици и дуксерки) за 639 ученици во прво одделение во сите основни општински училишта.

Општина Струмица обезбеди училишна униформа (маици и дуксерки) за 639 ученици во прво одделение во сите основни општински училишта. Градоначалникот

Read more

Општина Струмица денеска ја одбележа 147-годишнината од раѓањето на Гоце Делчев

Општина Струмица денеска ја одбележа 147-годишнината од раѓањето на апостолот на македонското револуционерно движење, Гоце Делчев. На пригодната свеченост која

Read more