Струмица ќе добие Европска куќа

Струмица ќе добие Европска куќа. Со евроамбасадорот Самуел Жбогар во канцеларијата на ЕУ во Скопје, потпишавме Меморандум за разбирање во рамките на програмата „ЕУ за тебе“ со кој и ќе се реализира овој проект.
Целта на Европската куќа во Струмица е да креира простор каде што младите луѓе ќе се среќаваат, ќе учат, ќе се вмрежуваат и организираат настани, но и ќе се даваат информации за европските вредности, функционирањето на ЕУ, интеграцискиот процес и отворените европски фондови.
Европската куќа ќе биде отворена во просториите на поранешната аптека спроти општинската зграда.