По третпат се одржа манифестацијата ,,Фолклорни средби,,

По третпат по повод празникот Свети Атанасиј, во Иловица се одржа манифестацијата ,,Фолклорни средби,, на Културно Уметнички Друштва.
Учество зедоа повеќе играорни групи од цела Македонија, кои го негуват традиционалниот фолклор од својот роден крај..
Со овие средби се негува и зачувува фолклорното наследство и народните обичаи.