МАРЈАН ДАСКАЛОВСКИ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА О.СТРУМИЦА

Марјан Даскаловски повторно е избран за претседател на Советот на општина Струмица. За него гласаа неговите колеги – советниците од владеачката коалиција на СДСМ, додека советниците од коалицијата на ВМРО ДПМНЕ го предложија Александар Донев. Ова е третпат како Даскаловски седнува на фотелјата прв човек на Советот на општина Струмица