Кога си газда на Facebook, можеш да си купиш јахта од 150 мил. долари

Сопствениикот на ултра позната социјална мрежа Facebook се поднови со луксузната јахта наречена Ulysses која чини 150 000 милиони долари. Но тоа за Марк Цукенберг чие богатсво е проценето на 74 милијарди долари е ситна боранија.
Инаку јахтата Ulysse е долга 107 метри со паркинг за хеликоптер,може да ги издржи сите временски неприлики,има 15 апартмани за триесетина патници додека пак за функционирање на јахта се грижат 43 членови од екипажот.