IX Фестивал на староградски песни и серенади ,,Под Кулите на Струмица,,

Во петок на 12 мај со почеток во 20 часот во НУЦК аАнтон Панов ќе се одржи фестивалот на староградски песни и серенади ,,Под Кулите на Струмица,,
На фестивалот ќе учествуваат..
Распеани Струмичани
Пеачка група Весела Тајфа од Богданци
Група Серенада- град Петрич Р.Бугарија
Распеани Радовишани
Пеачка група Камелија од Свети Николе
КУД ИЛИНДЕН-Битола
Распеани Паланчани од Крива Паланка
Распеани Валандовчани од Валандово