Жителите на Дабиле апелираат до надлежните – Исчистете го коритото на реката

По периодот на дождовите во атарот на селото Дабиле се појавија свлечишта. Жителите на Дабиле апелираат до надлежните да го исчистат коритото на реката Струмица, бидејќи се појавиија свлечишта.

Тие се пожалија дека оваа корито не е исчистено во последните 30 тина години, се плашат да не прелие реката и да направи штета низ ова населено место.

 

Напишете коментар