Започна фрескоживописањето на манастирската Црква на Светите Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици

Започна фрескоживописањето на манастирската Црква на Светите Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици
Оваа црква конечно ќе го доби вистинскиот духовен сјај со убавините на фреските.
Ќе се фрескописа етапно. Прво во олтарот, па понатаму откако ќе биде целосно фрескописан светиот Олтар
етапно ќе биде фрескописан и останатиот дел Храм.
Фрескописањето би требало да биде завршено за две години.

Напишете коментар