Вечерва по десетти пат ,, Под Кулите на Струмица,,

Вечерва во НУЦК Антон Панов ќе се оддржи фестивалот на староградски песни и серенади.Овој фестивал ќе се одржи по десетти пат и ќе учестуваат шест ансамбли од Македониа и Бугарија.
Свое учество ќе емаат Распеани Струмичани,Распеани Радовишани,Октет Св.Ѓорги од Ново Село,Распеани Валандовчани,Октет Прилеп,Група Серенада од Петрич република Бугарија. Настанот ќе започне во 20,00 часот.

Напишете коментар