Сречко Гунчев- Фотографскиот Архивар на Струмица

Една слика илјада зборови, е една од најпознатите реченици ширум светот.
Да се успее во тоа секако е потребна голема љубов кон фотографијата, како и да се има ОКО за да може од еден обичен момент да се направи фотографија која ќе вреди илјада зборови.
Сречко Гунчев, е човекот кој успева во тоа да го долови вистинскиот момент, човекот кој преку своите албуми од фотографии знае да не расположи, да не насмее, да не збогати духовно.
Гунчев е вработен во НУЦК Антон Панов, каде благодарејќи на него, ние можеме да ја следиме културата наназад во времето на нашиот град. Сречко Гунчев несомнено е Фотографскиот Архивар на Струмица.
Тој е еден од основачите на Стара Струмица, фејсбук профил, каде се објавуваат фотографии од Старите струмички семејства, модата во струмица, старите архитектонски градби како и секојдневниот живот во Стара Струмица.
Сречко е човекот кој ги лови сите несекојдневни ситуации и секојдневни ситуации во нашиот град, човек кој несомнено го сака својот град и ја фотографира неговата убавина.
Неговата работа е големо богатство како и за Струмица, така и за пошироко.
Еве дел од неговите фотографии…
10474189_1053299464703684_6692820744983078107_n

11214320_1057743644259266_5213757300235236480_n

11223694_1058344784199152_3386971136691043769_n

11988701_1626213744324313_3652973112298405012_n

11990438_1059456774087953_3620053211211088770_n

12004715_1059958307371133_8857997932021515075_n

12004920_1056632761037021_4028092297536746831_n

12006342_1057991270901170_9007611217932166617_n

12009782_1058345407532423_910279775474229158_n

12009815_1059456814087949_4154221698582288808_n

12009830_1626213697657651_6067912894746973647_n

12036457_1059452394088391_8215902786110329589_n

12039434_1059456950754602_8259055316550116308_n

Напишете коментар