Премиерот Никола Груевски ја Посети Струмица

Денеска Премиерот Никола Груевски ја посети Струмица и населените места.
Премиерот во месноста Маркова Река кај Куклиш,пушти во употреба систем за наводнување,кој ќе наводнува околу 3000 хектари на земјоделско земјиште.

Понатаму Премиерот беше на средба со граѓаните во населените места каде ги слушна проблемите на граѓаните и вети нивно решавање.

Во склопот на денешната агенда беше и означувањето на изградбата на новиот објект на местото на старата полиција.Министерот Зоран Ставревски најави дека новиот објект ќе биде готов за 10 месеци и во него ќе бидат сместени Управата за Јавни Приходи,Агенцијата за Катастар,Имотни Правни Односни.

Напишете коментар