Новиот Мустанг GT350R-Најпродаван Спортски Автомобил

Според IHS, најпродаван спортски автомобил е Мустанг GT350R, потомокот на стариот американски гигант Мустанг.Во првата половина од оваа година има продадено 76000 автомобили, односно од јануари до крајот на месец јуни вкупно 76124 го имаат купено новиот Мустанг.
Продажбата се должи и на тоа што овој Мустанг се продава и на европскиот пазар, има четрицилиндрен eco boost со 317 коњски сили.За европскиот пазар се подготвува и Мустанг со волан од десната страна како и се поготвува 5.0 литрен V8 со 416 коњски сили.


Напишете коментар