Никогаш не ја фрлајте водата од Тестенините

Исто како и водата од оризот, така и водата кој ќе ви остане при варењето од тестенините може да ја користите за различни потреби во вашиот секојдневен живот.

Оваа солена вода може да ја искористите за да ги попарите, гравот, зеленчукот кој се добри за вашиот имунитет како и да го подобрите нивното дејство.

Со оваа вода може да замесите леб, пица или било кое друго тесто.

Може да се користи при правење на сос, оваа вода може да ја комбинирате со другите состојки.

Верувале или не, со оваа вода може да ја масирате вашата коса, после оваа нема да биде сува и оштетена, после масирањето потребно е да измииете вашата коса.

Можете да ги намалите болките во нозете како и да ја намалете отеченоста, доколку ги ставете вашите нозе во оваа вода.

Водата од тестенините можете да ја користите за полевење на вашите цвеќиња.

 

Напишете коментар