Невладината организација Slow Food Ograzden Босилово ќе го реализираат проектот Старт – ап Академија

Во рамките на Interreg – IPA CBC програмата Бугарија – Македонија, невладината организација Slow Food Ograzden Босилово, заедно со партнер организацијата Здружение на претприемачи регион Гоце Делчев, Бугарија, ќе го реализираат проектот Старт – ап Академија со вкупен грант од 117 599,87 евра, за временски период од 15 месеци.
Во овој период за определување на професионалните афинитети и за развивање на претприемничкиот дух на младите луѓе од општина Босилово, кои се на возраст од 18 до 25 година ќе се направи анализа која ќе биде основа за развивање на проектот. Исто така, ќе се реализираат повеќе работилници, обуки и семинари за оваа целна група на луѓе.
Проектот ќе финализира со пилотирање во софтверска виртуелна компанија,која претходно ќе биде изработена.
14089388_10207434517524575_2109725017_n

14089577_10207434518204592_2093505470_n

14159684_10207434517484574_1143870671_n

Напишете коментар