Кристијан Бејл ќе го Глуми Енцо Ферари Творецот на Култниот Автомобил

Познатиот холивудски актер Кристијан Бејл се согласил да го глуми творецот на познатиот автомобил Ферари,Енцо Ферари.Овој филмски проект кој ќе биде автобиографски се подготвува повеќе од 15 години.
Временскиот период е долг, затоа што режисерот Мајкал Ман е голем обожавател на овој автомобил и внимава на секој детел од филмот.Во филмот најголемото дејствие ќе биде во 1957 година која е една од најважните години за создателот на овој автомобил Енцо Ферари.

Напишете коментар