Кои смартфони најмногу зрачат

Општо познато е дека мобилните телефони зрачат радијација, затоа е потребно тие да се држат што подалеку од нашето тело, а добра заштита е да се користи блутут слушалка.

Во Америка максималната вредност за зрачењето намобилните е 1, 6 вати , додека во земјите на Европската унија е 2,0 вати.

Еве ја листата на мобилни кои најмногу зрачат….

Motorola Droid Maxx – 1.54

Motorola Droid Ultra – 1.54

Alcatel One Touch Evolve – 1.49

BlackBerry Z10 – 1.42

BlackBerry Z30 – 1.41
Nokia Lumia 925 – 1.4

Nokia Lumia 928 – 1.4

 

Напишете коментар