ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА АУДИЦИЈА НА МЛАДИ ТАЛЕНТИ ЉУБИТЕЛИ НА ТЕАТАРСКА ИГРА ОД ОПШТИНА БОСИЛОВО

Од 04.10 – 20.10. 2015 година, Здружението за култура „Транзен“ од Струмица во
рамите на проектот „Развивање и ревитализација на руралните средини преку
уметност и култура“ финансиски поддржан од програмата Цивика Мобилитас на
Швајцарската Агенција за развој и соработка спроведува АУДИЦИЈА.
Со оваа аудиција ќе се одберат актери – амтери кои ќе учествуваат во театарска
претстава што треба да се подготви во следните три месеци, подготовката на
претставата ќе ја раководи и режира Стојан Велков Трн во просториите на КУД
„Гоце Делчев“ во Општина Босилово.
Одржувањето на претставата е дел од проектните активности зацртани со овој
проект.
На аудицијата може да се пријават лица постари од 15 години, а помлади од 75
години. Сите заинтересирани може да се пријават или да добијат подетални
информации на телефонскиот број 071 85 99 33.
После пријавувањето ќе биде договорена дата за аудиција

Напишете коментар