Ифтар на Плоштадот во Струмица

За прв пат во Струмица на отворено се организира Ифтар односно вечера по повод рамазанскиот пост.
Оваа се случува во организација на Турско интернационално здружение и компанијата Туркиш Ерлајнс (Turkish Airlines) .
На градскиот плоштад има поставено 500 маси за околу 2000 луѓе,исто така ќе се организира и музичка програма.

Напишете коментар