Дождот не ги спречи Карневалџиите да продефлираат низ струмичките улици

Синоќа се одржа традиционалниот струмички карневал, иако дождливо сепак карневалџиите продефелираа низ струмичкие улици.

Гости учесници имаше од секаде, Бугарија,Србија, Хрватска, Аруба, Италија…

И оваа година можевме да ги видиме успешните креации на нашите сограѓани кои неуморно со месеци ги спремаа своите маски, и тоа рачно изработени.

Ликови од детски цртани, народи, екологија, …….

Еве дел од синоќешната атмосфера….

Напишете коментар