Делата на Марјан Ѕин изложени на проектот Конекција 2 во КИЦ Софија

Вчера,  во Културно- информативниот центар на Република Макдеонија во Софија, поситителите имаа можност да присуствуваат на мултимедијалниот проект  Конекција 2, на овој проект беа интерпретирани стихови од македонски поети, беа изведени неколку македонски песни, а беше отворена и групна ликовна изложба.

Се читаа стихови од македонските автори Ацо Шопов и Михаил Ренџов и беа испеани македонски традиционални песни како и неколку песни од поп музиката.

Со свои дела се претставија повеќе автори, Јорданчо Ристовски, Јовица Миленов, Иво Пецов и други.

Со свои дела се претстави и струмичкиот автор Марјан Ѕин.

извор-МИА.МК

Напишете коментар