Црвен Крст- Струмица, апелира граѓаните да донираат за настраданите од поплавите

Поројните врнежи од дожд предизвикаа човечки загуби како и големи материјални штети кои го погодија населението .Црвен крст на Р.Македонија апелира да се донираат следниве артикли: конзервирана храна, бебешка храна и пелени, вода за пиење средства за хигиена ,средства за дезинфекција .ВЕ МОЛИМЕ ОВИЕ ДВА ДЕНА ДА ЈА ДОСТАВИТЕ ВАШАТА ДОНАЦИЈА ДО ПРОСТОТРИИТЕ НА цРВЕН КРСТ сТРУМИЦА ЗА ДА МОЖЕ ПОБРЗО ДА СЕ ДОСТАВИ ДО НАСТРАДАНИТЕ.
Заинтересираните правни субјекти и граѓани дополнително можат да се вклучат и со обезбедување на парична помош:
– Жиро сметка на Фонд на солидарност 300000001327966 ДБ 4030984271620 – Комерцијална банка
– Донирање на 100 денари со повик на телефоните: 075/070/077 143 400
Донација на средства во странска валута:
NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS
BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
SWIFT CODE: KOBSMK2X
IBAN CODE: MK07300701000001228
АЛИШТА НЕ

Напишете коментар