Четврток и понеделник неработни денови

По повод големиот државен празник 8 Септември, Денот на независноста на Република Македонија, четврток е неработен ден за сите граѓани на земјата.

До крајот на 2016 година има уште три државни празници:

• 11 октомври (вторник), Ден на народното востание,

• 23 октомври (недела), Ден на Македонската Револуционерна Борба, односно 24 октомври (понеделник) е неработен ден

• 8 декември (четврток), „Св. Климент Охридски”

За граѓаните од католичка вероисповед:

• 01 ноември (вторник), Празникот на сите светци

• 25 декември (недела), првиот ден на Божик

За граѓаните од муслиманска вероисповед:

• 12 септември (понеделник), Курбан Бајрам, првиот ден на Курбан Бајрам

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

• 22 ноември (вторник), Ден на Албанската азбука

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

• 12 октомври (среда), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

• 28 септември (среда), Меѓународен ден на Бошњаците

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

• 21 декември (среда), Ден на настава на турски јазик

Напишете коментар