Еко Акција од малите петооделенци при ООУ “Борис Трајковски”-Моноспитово

Голема Еко Акција од малите петооделенци при ООУ “Борис Трајковски”-Моноспитово со нивната учителка Златица Стојкова во која се вклучија и

Read more

При контрола во угостителски објекти, СВР Струмица откри присуство на малолетни лица после полноќ

Секторот за внатрешни работи Струмица, на 18/19.01.2019 година, во времето од 23,00 до 03,00 часот, изврши контрола во повеќе угостителски

Read more

Препораки за намалување на загадувањето на воздухот и заштита на здравјето на граѓаните

Поради надминување на прагот за алармирање на суспендирани честички со големина до 10 микрометри во неколку последователни денови (17.01.2019, 18.01.2019,

Read more

Средното општинско училиште „Јане Сандански“ доби нова термичка фасада

Заврши поставувањето на нова термичка фасада на средното општинско училиште „Јане Сандански“. Овој проект е реализиран од Агенцијата на САД

Read more

На 31 декември 2018 година (понеделник) завршува рокот за поднесување нови барања за легализација на бесправно изградени објекти

На 31 декември 2018 година (понеделник) завршува рокот за поднесување нови барања за легализација на бесправно изградени објекти. Со цел

Read more