Македонец од Австралија на клавир ги забавува патниците на аеродромот во Доха

Mакедонецот од Австралија, Христијан30-годишниот Христијан, кој живее во Мелбурн, веќе подолго време е атракција на аеродромите низ целиот свет. Младиот

Read more

Инспекторите при општина Струмица открија двајца загадувачи на амбиенталниот воздух!

Oвластениот комунален инспектор и овластениот инспектор за животна средина од општина Струмица, во континуираната акција за откривање на лица и

Read more

Јавен Повик до спортските здруженија и други правни лица во областа на СПОРТОТ од Општина Струмица

Врз основа на член 39 од Статутот на Општина Струмица (Службен гласник на Општина Струмица бр 5/06), Градоначалникот на Општина

Read more

Притворени крадци за тешка кражба во винарска визба во Гевгелија

Секторот за внатрешни работи Струмица до Основното јавно обвинителство во Гевгелија,поради постоење основано сомненеи за сторено кривично дело – “тешка

Read more