За Уличната Уметност не се потребни Зборови

За уметноста не се потребни зборови, затоа ќе ви дадеме само кратко инфо за уличниот уметник Жулиен Маланд попознат под псевдонимот Seth Globepainter.
Французинот Маланд пасија му се високите згради каде им внесува живот и внесува најчесто детски ликови во своите дела. Тој се занимава со уметност од почетокот на 90 те години и е специалист за ваква уметност.
Автор е на две книги за улична уметност. Тој заедно со локални уметници твори и ги зема како свои ученици.
Неговите креации можат да се видат низ секаде на светот како и во Европа.
Уживајте во делата на Маланд….

Напишете коментар