Второ место на Државното првенство во кошарка за основците од Видое Подгорец

Основците од ООУ.Видое Подгорец на државното првенство во кошарка што се играше во Скопје, го освоија сребрениот медел со што се закитија со титулата Вицешампиони.

Тие во финалниот натпревар играа против ООУ.Лазо Ангеловски од Скопје. Ова е голем успех за младите кошаркари од Струмица бидејќи тие се вицешампиони и за минатата година.

Напишете коментар