Русин со воздушен балон го обиколи светот за 11 дена

64 годишниот руски авантурист Фјодор Којнохов го смени рекордот на американецот Стив Фосет за обиколка околу за светот со воздушен балон. Со успешната обиколка Фјодор за два дена помалку го смени овој рекордот на американецот Фосет како и неколку други.
Русинот успеал да се искачи на висина од 10.600 метри и имал низа проблеми бидејќи на места температурата била дури до 55 степени под нулата.

Напишете коментар