Пресек – Изложба на Љупка Галазка-Василев, Никола Пијанманов, Ване Костуранов и Марјан Ѕингаров

Здружението за култура Транзен организира ликовна изложба на четирите ликовни уметници од Струмица: 15349556_1348546791844320_5083166121003193910_nво галерија на Музеј Струмица.На изложбата со наслов Пресек,која ќе биде презентирана во галеријата на Музејот,ќе бидат изложени околу четириесетина дела.За нивното творештво во каталогот за изложбата ќе напише Ана Витанова Рингачева-Уметност во време на суша.Тишината како висока уметничка категорија, како аура во која егзистираат уметниците, во првите децении од новиот век, како да се претвори во молк и тоа толку длабоко вкоренет, до бездните на нашата опстојба. Изложбата ќе биде отворена на 16 декември петок во 20 00 часот и ќе биде поставен до 10 јануари.

Напишете коментар