Георги Трајков освои второ место на Интернационалниот фестивал за класична гитара во Бугарија

Струмичанецот Георги Трајков учествуваше на интернационалниот фестивал за класична гитара во градот Плевен во република Бугарија и се врати со овоено вторно место.
15416017_1383919718286389_1857635105_n

15416934_1383920824952945_220370195_n
Инаку на фестивалот во Плевен учествуваа учесници од 24 држави и се одржуваше од 30 Ноември до 4 Декември.
Георги Трајков е студент на втора година на Факултетот за Музичка уметност во Скопје и досега има учествувана на повеќе  натпревари во нашата држава како и  на повеќе интернационални фестивали во  Хрватска, Австрија и Германија, Србија, Косово и се има здобиено со повеќе  први , втори и трети награди,

Напишете коментар